Gasztronómiai ünnep borral és pálinkával

Jól sikerült az idei Kezes-Lábos Fesztivál
ETYEK – Gasztronómiai finomságok, kulturális programok és gyönyörű idő fogadta az idei Kezes-Lábos Fesztivál vendégeit. A főzőverseny és a borkós¬tolás mellett idén a pálinkák is előkelő helyet kaptak. A IX. Kezes-Lábos Fesztivált idén is kétnaposra tervezték a szervezők.
A kiállítók meghívásos alapon kaptak helyet a rendezvényen, ahol bemutathatták kézműves és gasztronómiai termékeiket. A hagyományos módszerekkel, természetes alapanyagokból készült portékák közül a vendégek megkóstolhatták a legkülönlegesebb sajtokat, lekvárokat, mézeket, húsokat és pékárukat. Az étkeket az etyeki pincék borával öblíthették le, és idén először a bor mellett a pálinka is főszerepet kapott. – Nagyon jól sikerült az idei fesztivál is – nyilatkozta lapunknak az egyik kiállító, Fetzer Csaba. – Valószínűleg a jó időnek is köszönhettük a rengeteg látogatót, akik Fesztivál kártyával fizethettek az árusoknál. Ahogy minden évben, úgy idén is ellátogatott a rendezvényre Szőke András, hogy bemutassa főzőtudományát, és részt vegyen a Lábos-felvonuláson. Ő volt a főzőverseny főszereplője is. E viadalon a Békés, Fejér, Nógrád, Tolna, Somogy megyék pálinkáihoz komponált tájjellegű sertéshúsételek főzése volt a feladat. A színpadokon koncertek, bábelőadások, táncosok szórakoztatták a bálozókat, az interaktív főzés során pedig bárki megtudhatta, hogy hogyan készül a Krúdy-féle hamisítatlan kakaspörkölt. Persze, nem hiányozhattak a sportprogramok, gyerekfoglalkozások sem. – A növényszövést, korongozást, nemezelést, kerámiafestést, fűből-fából készült játékokat nagy érdeklődés övezte – mondta Fetzer Csaba. – De nagyon sokan voltak kíváncsiak a must-kóstolásra és a „Borkollégium” programjaira is.
Az oldalt összeállította:Temesvári Márta
